Milletvekili Koca CHP’yi Akbelen’de jandarmanın yanında olmakla eleştirdi

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Akbelen direnişinde CHP’yi jandarmanın yanında olup halkın arasına karışmamakla eleştirdi. Koca, “Bizler halkın vekilleri olarak biber gazları, jopu, kalkanı, TOMA’sı ile vahşice saldırıya uğrarken CHP’nin vekilleri kesim alanında jandarma komutanının sırtını sıvazlıyordu” dedi.

Akbelen Ormanı direnişçileri barikat önünde açıklama yapmak isterken jandarmanın biber gazı, gaz fişeği ve joplarla müdahalesiyle karşılaştı. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ile milletvekili Perihan Koca da, biber gazı sıkılarak darp edildi.

Bu saldırılar yaşanırken CHP’li milletvekillerinin uzaktan izlediğini söyleyen Perihan Koca bu tutumu eleştirdi. CHP’nin bu tavırla devlet ve sermaye ile göbekten bağlı olduğunun görüldüğünü belirten Koca, şu sözleri kullandı:

“Bizler halkın vekilleri olarak biber gazları, jopu, kalkanı, TOMA’sı ile vahşice saldırıya uğrarken, CHP’nin vekilleri kesim alanında jandarma komutanının sırtını sıvazlıyordu. Devlet teşhir olurken CHP de bir kez daha devlet ve sermaye ile göbekten bağlı olduğunu göstererek Akbelen halkının gözleri önünde teşhir oldu.

Bu muamele karşısında oturma eylemine başladığımızda CHP’nin vekilleri değil yanımıza gelmek uzaktan izlemekle yetindi. Yanımızda halkın onurlu duruşu vardı ne var ki. Tıpkı halkın onurlu duruşunun yanında bizim olmamız gibi. Saflar netleşirken herkes tercihini yapsın. Barikatın önünde mi yoksa ardında mısın halkın yanında mı karşısında mısın? Ortası yok”

Paylaş

İlgili Yazılar